Szejtán, a vegán hús

Szejtán, a vegán hús

A vegán gondolkodásban, – értelemszerűen a vegán életmódra magyarázatot adó elvek miatt is – valószínűleg nincs benne a hús iránti vágy. Ellenben vannak olyan ételek, amelyeknek az elkészítéséhez hússzerű anyagra van szükség, olyanra, amit hasonlóan lehet sütni, fűszerezni, mint egy húsdarabot. Ilyen vegán alap a szejtán.

A szejtán tönkölybúzából készített búzahús. A tönkölybúza eleve egy csoda, tökéletes vér és béltisztító és legtöbb vitamint tartalmazó búzaféle. A tönkölybúza az emberi szervezet által nagyon könnyen feldolgozható aminosavakat tartalmaz.

A szejtán előnyei közé tartozik továbbá, hogy hihetetlen gazdag proteinben és csak szárazanyagtartalmában magas a fehérje tartalma, a valóságban a legjobb minőségű húsokéval versenyzik. Mindemellett gazdag vitamin és ásványi anyag bomba, amely tartalmazza a B-vitamin összes formáját, niacint, E-vitamint, rezet, vasat, mangánt, cinket, magnéziumot, kalciumot, foszfort és szelént.

seitan

A szejtán házilag is könnyen elkészíthető, de bio- és vegánboltokban ízesített formában is megvásárolható.

A szejtán a legjobb hús helyettesítő, kiváló vegán rántott hús, pörkölt vagy vegán hamburger készíthető belőle.

Talán az egyetlen hibája, hogy a gluténban igen gazdag, ezért gluténérzékenyeknek nem ajánlott.