Medencefedés – ne bízza a véletlenre

Medencefedés – ne bízza a véletlenre

A medencefedés megtervezése mindenképpen egy alapos döntést igényel, különösen mivel a beruházás mértéke komolyabb összeg, így érdemes egy megfontolt döntést hozni, hogy hosszú távon melyik típus mellett kötelezzük el magunkat.

Alapvetően a medencefedéseket három alapvető típusba sorolhatjuk. Az alacsony, közepes, illetve magas medencefedési típusokról szoktunk beszélni.

Mielőtt a végleges döntést meghozná, azt is érdemes megfontolni, hogy a medencefedés milyen előnyökkel járhat. Az első szembetűnő előnye, hogy a modern design kinézet következtében, háza környezete vagy a kertje egy modern kinézetet kap.

medencefedés medencebiztonság

A legfontosabb előnye mégis csak a medence szezon meghosszabbítása. Normál esetben a nyári időszakokon kívül inkább csak a melegebb tavasz vagy kora őszi napokon tudjuk használni medencefedés nélkül. Míg a medencefedés következtében, úszómedencéjének szezon hosszúsága több hónappal is megnövekedhet.

Az sem elhanyagolható szempont, hogy egy fedett medence jobban védett a szennyeződésektől, az éghajlat korróziós hatásaitól, kevesebb levelet vagy rovart kell eltávolítania a nyári szezonban. Ez mellett a vegyszerhasználat mértéke is radikálisan visszaesik, így nem csak pénzt takaríthat meg, de egyben környezet tudatosabb módon kezelheti háza környezetét vagy kertjét.

Ha ilyen szempontból vizsgáljuk, akkor elmondható, hogy a befektetése akár még gyorsan meg is térülhet, annak ellenére is, hogy a kezdő befektetés egy viszonylag nagyobb összeg.

medencefedés profiktól

Utoljára, de nem utolsósorban, egy medencefedéssel gyermekeit és akár kisállatait is nagyobb biztonságban tudhatja. Hányszor olvashatjuk az újságokban, egy-egy kisgyermek tragédiáját, aki fedetlen medencébe fulladt meg, akár elég egy pillanatnyi figyelem kihagyás is. Hasonló kisállatainkkal történő balesetek is megelőzhetőek egy fedett medencével. Ebből a szempontból egy medencefedés jelentősége a gyermekek biztonsága érdekében pénzben nem is mérhető le.