Európai céghálózatot épít a Waberer’s

Párizsban megkezdte működését a Waberer’s France, és hamarosan céget alapít a nemzetközi fuvarozó az Egyesült Királyságban, Hollandiában, Olaszországban is – jelentette be a Waberer’s International Zrt. Emellett bővíti alkalmazottainak létszámát a már működő Waberer’s Deutschland és a Waberer’s Polska vállalatoknál is.

Az új cégek munkájához a társaság több tízmillió eurós beruházással az idén további 1000 új kamionszerelvény beszerzését tervezi, miután tavaly 1200 vontatóval bővítette flottáját. A jelenleg több mint 3000 saját szerelvényből álló fiatal flotta összesített futásteljesítménye 2013-ban 25 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi értéket és elérte a Föld-Nap távolság
háromszorosát.

A regionális vállalatok – a tevékenységi területükön – 12 órán belül kiállíthatnak akár 100 szerelvényt, ha a megrendelői igények azt indokolják.

A Waberer’s tavalyi árbevétele – az előzetes adatok szerint – több mint 20 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi 109 milliárd forintot. Az új megrendelők száma – a spot fuvarokat nem számítva – egy év alatt csaknem 400-zal gyarapodott.

A társaság hivatalosan tavaly szeptemberben közölte a 2013. első félévi adatait. Az árbevétele 17,4 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva, és meghaladta a 216 millió eurót (jelenlegi árfolyamon 66 milliárd forint). Az EBITDA – a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény 33 százalékkal emelkedett és megközelítette a 30 millió eurót a múlt év első felében.