Dunai sétahajózás

Dunai sétahajózás

A Budapestre érkező turisták körében nagyon népszerű a dunai sétahajózás. A fővárost két részre osztó széles Duna remek lehetőségeket kínál a part mentén sorakozó nevezetességek megtekintésére, és a vízről csodálatos panoráma nyílik a hegyvidéki budai oldalra, és a sík pesti részre egyaránt. Napjainkban számos cég kínál Budapest Cruise ajánlatokat, ezek között vannak pár órás sétahajókázások a főbb nevezetességek körül, de vannak hosszabb utak, amellyel a Duna útvonalát lehet páratlan körülmények között beutazni.

Egyik ilyen lehetőség a szárnyashajós utazás, amely Budapestről indulva izgalmas kirándulást kínál a Pazar Dunakanyarba, és akár az osztrák fővárosba, Bécsbe is át lehet ruccanni. A szárnyashajóval Esztergom nagyjából másfélórás utazással érhető el, amely a szárazföldi közlekedéshez képest a leggyorsabb odajutást biztosítja, emellett jóval izgalmasabb és látványosabb. Egyes szolgáltatások, mint a Duna Cruise Visegrád és Esztergom között közlekednek, az útvonal Magyarország legszebb tájegységein visz végig. A nemzetközi vonalakon Ausztriáig, egészen Bécsig lehet eljutni.

Budapest cruise

A szárnyashajók időszakosan, áprilistól szeptemberig közlekednek. A szezonális szárnyashajó utak Dunai Körútján a Dunántúl északi részén lévő Komáromig is el lehet kirándulni. A város híres erődje a Monostori Erőd akár több órás kikapcsolódást kínál. A Duna déli szakasza felé Kalocsára és Mohácsra is érdemes utazást tervezni. Míg Kalocsa a paprikájáról és a barokk katedrálisáról nevezetes, addig Mohács a tavaszváró téltemető szokásáról, a busójárás miatt igen kedvelt úti célpont.